Intel Extreme Masters

Intel Extreme Masters er en af de største serier af esport-turneringer i verden. Det er et globalt fænomen, der er sponsoreret af Intel og afholdt i mange forskellige lande over hele verden. Det ejes af Electronic Sports League (ESL), en tysk-baseret e-sportsarrangør, der er kendt for at have flere spilturneringer under bæltet.

Ideen til det blev udtænkt i 2006, efter at ESL indså potentialet i en verdensomspændende e-sportsbegivenhed. Det modtog midler fra Intel og blev navngivet Intel Extreme Masters. Konkurrencen har små begivenheder i løbet af året, der fører til "Grand Final"-arrangementet, der afholdes på CeBIT i Hannover, Tyskland.

Alt hvad du behøver at vide om Intel Extreme Masters

Alt hvad du behøver at vide om Intel Extreme Masters

I begyndelsen havde den kun turneringer til Counterstrike 1.6, men indtil videre har den afholdt turneringer i i alt 11 spil, to af dem er Counter-Strike: Global Offensive og StarCraft II.

Intel Extreme Masters-turneringer er blevet afholdt i byer som Katowice, Toronto, Guangzhou, New York City og Dubai. Intel Extreme Masters seneste turnering for Counterstrike: Global Offensive havde en hovedpræmie på $100.000.

Alt hvad du behøver at vide om Intel Extreme Masters
Alt om CS: GO

Alt om CS: GO

Counter-Strike: Global Offensiv, eller CS:GO, er en af de mest sete og spillede Intel Extreme Masters esport-turneringer. I 2020 fik den over 1 million visninger. CS:GO er et gratis first-person shooter (FPS) spil, der blev udgivet i 2012.

Det originale Counter-Strike-spil var en mod til Valves populære spil Half-life. I dag er der fire spil i CS-serien.

Spillet er udviklet af Valve og Hidden Path Entertainment og involverer to hold, Terrorister og Counter-Terrorists, der kæmper mod hinanden i forskellige spiltilstande. Spillet er stadig enormt populært i spilfællesskabet, og det modtager regelmæssige opdateringer fra Valve.

I 2018 introducerede Valve en Battle Royale-tilstand kaldet "Danger Zone". Der er 9 andre spiltilstande, hvor den mest populære er "Bomb Defusal." Spillet har modtaget adskillige priser i e-sportsindustrien, herunder Game Awards for 2017, 2019 og 2020.

Spillet er det fjerde spil i CS-serien, og det er tilgængeligt på Windows, macOS, Xbox 360 og PS3. Siden udgivelsen har Valve introduceret masser af nye funktioner, herunder nye kort, våben, spiltilstande og skins. Skins hjalp med at danne en "virtuel økonomi" i spillet, som i sidste ende resulterede i esports-væddemål og gambling.

CS:GO Esports-væddemål og -turneringer

CS:GO-turneringer, der har de største præmiepuljer, kaldes Store mesterskaber. De startede med en præmiepulje på $250.000 USD og er gået op til $1.000.000 USD. Intel Extreme Masters har afholdt en af Counter Strike Majors fra 2008 til 2012, men det var til CS 1.6.

Før udgivelsen af CS:GO var seriens fremtid i e-sportsindustrien usikker på grund af, at mange spillere rundt om i verden ikke ønskede at spille CS 1.6 i et konkurrencepræget miljø. Da CS:GO blev lanceret i 2012, genoplivede det e-sportsånden i CS-fællesskabet.

Mens den oprindelige version af spillet stadig havde sine mangler, udgav Valve løbende patches for at forbedre det. Det første CS:GO Major Championship blev finansieret af Valve og fandt sted i Sverige kl DreamHack Vinter 2013.

Spillet har dog haft en rimelig del af kontroverser. Mange spillere har vist sig at snyde, men de bliver udelukket af "Valve Anti-Cheat (VAC)", så snart de bliver opdaget. Spillere, der viser sig at snyde ved turneringer, bliver permanent udelukket og nogle gange fjernet fra deres hold.

Da våbenskind blev introduceret, online esport betting sider blev oprettet med det formål at satse skins. Dette gik hurtigt over i mindreårige gambling, på grund af hvilket Valve og gambling sites modtog to retssager.

Alt om CS: GO
Intel Extreme Masters væddemål

Intel Extreme Masters væddemål

Der er tre typer betting odds:

  • Fraktionelle odds
  • Decimal odds
  • Moneyline odds

Intel Extreme Masters tilbyder en række muligheder for dem, der ønsker at satse på deres favorit eller underdog. Den mest almindelige type betting odds at Intel Extreme Masters har er decimal odds og moneyline odds. Forskellen mellem de to er, at førstnævnte bruges i Europa og sidstnævnte i Amerika.

Ved IEM Dallas-turneringen viste "Looking for Org" sig at være underdog med odds 301,00. Team Vitality og Astralis havde begge odds på 18.00, hvilket gjorde dem til turneringens sikreste indsats.

I den igangværende Intel Extreme Masters sæson XVII har Astralis odds 3,82 og Natus Vincere har odds 1,26.

Chancerne for succes er høje, når du ved, hvilke odds du skal spille på. At satse på det mest sandsynlige resultat og dit yndlingshold kan virke som den bedste mulighed, men den mere fornuftige ting at gøre er at satse for værdi.

Der er forskellige online esport betting sider, hvor du kan lede efter de bedste odds. Der er ikke den store forskel mellem værdierne på tværs af disse websteder, men de små forskelle kan akkumulere og give betydelige afkast.

Intel Extreme Masters væddemål
Hvorfor er Intel Extreme Masters en populær turnering at spille på?

Hvorfor er Intel Extreme Masters en populær turnering at spille på?

Hvert år stiller millioner af spil- og videospilentusiaster fra hele verden ind for at se Intel Extreme Masters-ligaerne. Det er et højt konkurrencedygtig turnering der tiltrækker et globalt publikum.

Hvad er grunden til dens popularitet? Det er vært for turneringer for nogle af de største spil i verden. Counter-Strike: Global Offensive og Starcraft II er fan-favoritspil at satse på.

En anden grund, der tiltrækker både spillere og bedre spillere til det, er den store præmiepulje. Intel Extreme Masers Katowice 2022 var ikke en Major, men den havde en præmiepulje på $1 million. $400.000 blev givet til topvinderne.

Det har afholdt store mesterskaber for Counter-Strike og endnu et Counter-Strike: Global Offensive Major Championship vil blive afholdt i Rio de Janeiro, Brasilien i 2022, den første IEM Major nogensinde, der finder sted i Brasilien.

Intel har gentagne gange sagt, at deres mål er at bringe spilteknologier til alle dele rundt om i verden. Brasiliens major bliver Intel Extreme Masters 10. major. Det er et af de ældste esports-virksomheder, og du finder det på hver liste over e-sportsturneringer.

Dens globale tiltrækningskraft er en af hovedårsagerne til, at den er så populær i dag.

Hvorfor er Intel Extreme Masters en populær turnering at spille på?
Intel Extreme Masters bedste hold

Intel Extreme Masters bedste hold

Astralis og Natus Vincere er faste spillere i turneringen. I 2020-turneringen, der fandt sted i Katowice, vandt Natus Vincere førstepræmien på $250.000, mens Astralis fik 3. præmien på $40.000.

Team WE (World Elite) er en anden stamgæst, der har vundet i alt 3 turneringer siden 2011. Holdet er en Kina-baseret e-sportsorganisation.

I 2017 Intel Extreme Masters-turneringen, der fandt sted i Australien, SK Gaming tog trofæet efter fire dages CS:GO. Holdet kæmpede imod FaZe klan og vandt 3 ud af 4 kampe.

Flash Wolves, eller FW, et taiwansk e-sportshold, der blev oprettet i april 2013. Dets oprindelige navn var "yoe IRONMEN" og blev ikke ændret til Flash Wolves før august 2013. De betragtes som et af de bedste hold i League of Legends og vandt Intel Extreme Masters Season XI World Championship.

Gambit Esports er en anden e-sportsorganisation, der er kendt for at være et af topholdene i League of Legends. Det er et russisk hold, der er baseret i Storbritannien. De vandt adskillige titler i Intel Extreme Masters fra 2013 til 2014. De har ikke annonceret nogen planer om at deltage i fremtidige Intel Extreme Masters-turneringer.

Intel Extreme Masters bedste hold
Intel Extreme Masters' største øjeblikke

Intel Extreme Masters' største øjeblikke

Det ville være en bjørnetjeneste for e-sportsindustrien ikke at nævne den allerførste Intel Extreme Masters-turnering, da hold fra 24 forskellige lande spillede Counter-Strike og World of Warcraft III. Præmiepuljen var €160.000.

Det polsk-baserede Team Pentagram og H2K Gaming kæmpede om den endelige præmie, og førstnævnte tog €40.000 hjem. Det var en hård konkurrence, hvor også Fnatic og SK Gaming deltog i det, to hold, der også ville fortsætte med at konkurrere i fremtidige turneringer.

Med hver sæson udvidede Intel Extreme Masters ikke kun med hensyn til spil, men også lande og byer. Starcraft 2 blev introduceret i sæson V, og den havde også en League of Legends invitationsturneringer, som fik fans begejstrede for næste sæson.

Efter invitationsturneringen, Liga af legender blev endelig introduceret i sæson VI. I sæson XI fandt den sidste begivenhed for første gang i turneringens historie sted i Katowice i løbet af to weekender.

Intel Extreme Masters' største øjeblikke
Hvor skal man satse og den bedste strategi at satse på IEM

Hvor skal man satse og den bedste strategi at satse på IEM

Der er mange forskellige esport betting sider, hvor du kan spille på Intel Extreme Masters' turneringer. Her er et par websteder, du kan bruge:

  • Cyber.bet
  • Betaway Sport
  • 1xBet
  • 20 Bet

Spil på e-sport er en meget enkel proces. Du vælger det websted, du vil bruge, ser på oddsene og satser på det hold, du er på side med, indbetaler dine penge og venter derefter på, hvem der vinder.

Den bedste strategi at følge er at analysere oddsene. Husk, at jo højere odds, jo lavere er chancen for, at holdet vinder. Et hold med højere odds ville give større afkast, men det ville have en lav chance for at vinde.

En anden ting at holde øje med er holdets historie. Hvordan har de præsteret i de seneste kampe? Dette er et par faktorer, som du bør inkludere i din bettingstrategi for at øge dine chancer for at vinde.

Hvor skal man satse og den bedste strategi at satse på IEM