Sverige

I denne guide kan du finde ud af de bedste esports betting sider i Sverige og betting love og regler. Tjek også de mest populære e-sportsgrene, som spillere satser på, hvordan man kommer ind i væddemål med rigtige penge og mere.

Esports-væddemål har blomstret i Sverige, nu hvor de er en del af den svenske kultur. Tidligere fokuserede spillerne hovedsageligt på de almindelige sportsgrene, der blev spillet i realtid. Disse omfatter fodbold, basketball, rugby, motorsport, hestevæddeløb og hockey, for blot at nævne nogle få. Virtuel sport var også populær. Men det nyeste barn på blokken er eSports-væddemål.

Sverige

I dag har mange sportsvæddemålsoperatører oprettet deres butikker i det skandinaviske land. Nogle er til at stole på, men andre bør ikke tages i betragtning. For dem, der ikke er sikre på, hvilke der er de bedste eSports betting sider i Sverige, fortæller denne artikel det hele.

Efter en streng testprocedure har eksperterne listet alle de bedste eSports bookmakere op. Dette er efter at have analyseret adskillige faktorer, herunder licensering, tilgængelige eSports-væddemålsmarkeder, bankmuligheder, support og bonusser og kampagner.

Section icon
Historien om e-sportsvæddemål i Sverige

Historien om e-sportsvæddemål i Sverige

Det er svært at udpege, hvornår eSport dukkede op i Sverige, da mange svenskere begyndte at konkurrere i spil, men tilfældigt, så tidligt som i slutningen af 1980'erne. Men i begyndelsen af 1990'erne begyndte eSport at gøre sig gældende som en ægte konkurrencesport i Sverige.

Fremkomsten af e-sport og væddemål

I 1990'erne var Quake blandt de mest populære spil på konkurrenceniveau. Oskar "LakermaN" Ljungström var den førende mand fra Sverige i Quake-konkurrencerne. Som årene gik, deltog mange andre svenske spillere i eSport. Desværre var ingen af dem så dominerende som "LakermaN' indtil begyndelsen af 2000'erne, hvor Emil "HeatoN" Christensen, nu en eSports manager, blev en stor spiller, men denne gang i Valves Counter-Strike.

På den anden side kan online esports-væddemål spores tilbage til 2013, under starten af skin betting (skin gambling) i CS: GO. Skind er kosmetiske genstande, der forstærker den æstetiske appel af spillernes våben. Skind blev en undergrundsøkonomi på ingen tid, hvor de sjældne skind tiltrak højere priser. Efterhånden som skins blev populære, begyndte svenske CS: GO- og Dota 2-spillere at spille skins med håbet om at vinde bedre.

Efterhånden som skinbetting blev populært, greb bookmakere øjeblikket og begyndte at tilbyde eSports-væddemålsmarkeder.

Historien om e-sportsvæddemål i Sverige
Esport i dag i Sverige

Esport i dag i Sverige

I dag er Sverige blandt de største knudepunkter for eSports og eSports-væddemål. Nylige data fra Statista viser, at Sverige i 2019 havde mere end 400 aktive professionelle konkurrencespillere. En anden rapport fra 2018 viste, at der var over 4,2 millioner spillere i Sverige, og spilindustrien beskæftigede over 8.000 mennesker. Interessant nok ligger Sverige på en fjerdeplads på listen over de mest indtjenende lande i verden. I Counter-Strike: Global Offensive er den først placeret.

Straks bookies begyndte at tilbyde eSports-væddemålsmarkeder, flyttede det store svenske publikum deres fokus til disse bettingsider. Mange spilleplatforme tilføjede eSport til deres portefølje. Derudover var der også fremkomsten af eSports-betting-sider. eSport-væddemålssider i Sverige tilbyder væddemålsmarkeder på tværs af populære spil, herunder Dota 2, Hearthstone, Smite, Fortnite, FIFA, Counter-Strike: Global Offensive, Valorant, Tom Clancy's Rainbow Six Siege, Call of Duty og Madden, bare for at nævne nogle få.

I de tidlige stadier af eSports-væddemål havde bookmakerne kun markeder for eSports-begivenheder på højeste niveau. Men nu, hvor hundredvis af eSport-kampe finder sted dagligt, har svenske spillere spil at satse på hele året rundt. Hvad er mere? Svenske eSports bookmakere har brede markeder og høje odds, der tiltrækker spillere.

Esport i dag i Sverige
Fremtiden for e-sportsvæddemål i Sverige

Fremtiden for e-sportsvæddemål i Sverige

Hvad er fremtiden for eSports-væddemål i Sverige? Der er flere hindringer, men i sidste ende er konklusionen, at eSport er kommet for at blive.

eSport-væddemål vil helt sikkert blomstre i Sverige, fordi det er dybt forankret i landets kultur. Elektronisk sport er fortsat med at tiltrække masserne i de sidste tre årtier, fra de unge til de gamle. Da sportsvæddemål er lovligt i Sverige og har mange fans, vil eSport-væddemål også følge trop.

En anden grund til, at eSport-væddemål vil vokse, er, at der er masser af eSport-betting-sider i dag, i modsætning til tidligere. Antallet af eSport-væddemålssider i Sverige stiger dag for dag, nu hvor operatører er ivrige efter at komme ind på dette bettingmarked.

De lukrative bonusser og kampagner vil også anspore væksten af den svenske eSports-væddemålsindustri. For at forblive konkurrencedygtige skræddersyr bookmakere en række bonusser til både nye spillere og eksisterende spillere. Der er eSport ingen indskudsbonusser, indskudsbonusser, reload bonusser, cashback osv.

Fremtiden for e-sportsvæddemål i Sverige
Esports lovgivning i Sverige

Esports lovgivning i Sverige

Den svenske regering har siden 1934 strengt reguleret spilleindustrien. Allerede før online gambling kom, havde myndighederne været på toppen af deres spil, når det kom til at regulere gambling, således at kun statsejede monopoler kontrollerede hele industrien. Interessant nok har der været en kamp mellem EU og Sverige, hvor EU hævder, at Sveriges regering monopoliserer spil er en krænkelse af internationale handelsaftaler.

eSports lov om berettigelse (alder)

Ligesom i alle andre lande har Sverige en aldersgrænse for gambling. Mens deltagere i e-sportskonkurrencer kan være under 18 år, skal alle, der satser på e-sport, være over 18. Men i en drejning af historien er regeringen gået foran med at indføre nogle begrænsninger for eSport-væddemål.

I det nye træk er det ikke meningen, at bookmakere skal tilbyde væddemålsmarkeder på eSport, hvor der er deltagere under 18 år. Ifølge myndighederne er den nye lov beregnet til at beskytte unge spillere mod laster som matchfixing, der kan skade deres fremtidige karriere.

Allerede nu Svenske Spillemyndigheder (SGA) pålægger sanktioner for eSports-væddemålssider, der ikke overholder denne nye lov. Som det ser ud, bliver eSports-fans nødt til at glemme at satse på Battle Royale-titler som Fortnite og Dota 2-turneringer, som tiltrækker spillere under 18 år.

Denne lov vil bestemt påvirke eSports-væddemålsindustrien og eSports generelt. Bookmakere er blevet tvunget til at gøre op med mange væddemålsmarkeder for at overholde loven. Som et resultat bliver eSports-hold tvunget til at undgå mindreårige spillere, nu hvor sponsorater og indtægter er begyndt at falde. Eventarrangører vil også følge trop og sætte begrænsninger på minimumsalder, som pro-spillere skal være for at deltage i deres begivenheder.

Esports lovgivning i Sverige
Væddemål i Sverige

Væddemål i Sverige

Sverige kan hævde, at eSport ikke er en egentlig sport, men i det mindste falder den ind under bettingkategorien, når det kommer til gambling. Gennem årene har den svenske online gambling-scene udviklet sig, med flere handlinger, der har ændret landskabet.

Den mest bemærkelsesværdige væddemålslov i Sverige er Gambling Act ('Act') 2018. Denne lov gør alle former for gambling om penge ulovlige, hvis operatøren ikke har en svensk licens, og tjenesterne er målrettet svenske gamblere. I denne lov er der flere love relateret til væddemål. En af de mest fremtrædende er reguleringen og de generelle råd om restriktioner og forbud mod nogle former for væddemål for at forhindre matchfixing inden for sport.

Men i sidste ende gælder disse regler for operatører i Sverige. Men resten af de internationale eSports betting sider behøver ikke at overholde disse regler, selvom de accepterer svenske spillere.

Væddemål i Sverige
Er esports betting sider lovlige i Sverige?

Er esports betting sider lovlige i Sverige?

eSports-væddemål i Sverige er populært. Men det store spørgsmål er, om regeringen tillader væddemål på elektronisk sport?

Sandheden i sagen er, at svenske spillere frit kan deltage og spille på offshore eSports-væddemålssider. Men så er det deres ansvar at sikre, at den bettingside, de spiller på, er troværdig. Det bør være licenseret og reguleret af anerkendte væddemålsmyndigheder.

Er esport en sport?

Mens Sverige er en topland i eSports verden, det blev fanget i kontroverser for nylig; en debat, der vakte øjenbryn om, hvorvidt den svenske regering støtter eSport.

Sverige nægtede for nylig at anerkende eSport som en rigtig sport, og værre nok aflyste det The International, som skulle være vært i Stockholm. I dette tilfælde nægtede det svenske idrætsforbund eSports en plads som medlem af forbundet. Implikationen var, at internationale eSports-professionelle ikke ville få visum til at deltage i begivenheden, så Dota 2s største turnering måtte flyttes et andet sted hen.

Alt sagt og gjort, uanset om eSport er en sport eller ej, vil spillere stadig satse på deres favorithold i de forskellige spil, turneringer og konkurrencer.

Er esports betting sider lovlige i Sverige?
Top esports spil i Sverige

Top esports spil i Sverige

Sverige er blandt de største forbrugere af eSport og relaterede produkter. Landet har fans af alle de populære spil i eSports-området.

Den mest populære videospilsgenre i Sveriges eSport-scene er first-person shooter (FPS). Spil i denne genre er ikke kun populære i Sverige, men globalt. Ifølge en rapport fra 2016 tegnede FPS-spil sig for mere end 27% af salget af videospil. Interessant nok er en tredjedel af spillere verden over til FPS-spil. CS: GO er det mest populære eSport-spil i Sverige. Landet har også fans af Valorant, Apex Legends, Rainbow Six Siege, Call of Duty og Overwatch.

En anden populær genre i Sverige er multiplayer online kamparenaen (MOBA). Dette er spil, der sætter to hold i en foruddefineret slagmark. Smite, League of Legends og Dota 2, alle skydespil, er de mest populære MOBA'er i Sverige.

Sverige har også fans af sportssimuleringsspil. Som navnet antyder, er disse sportsspil, der efterligner sport i det virkelige liv. Så langt så godt. FIFA er det mest populære sportssimuleringsspil i Sverige. Spillere elsker også Konamis PES (eFootball), NBA2K og Madden NFL.

Andre værdige omtaler inkluderer Hearthstone, et hurtigt strategikortspil, og Fortnite, en Battle Royale.

Top esports spil i Sverige
Betalingsmetoder i Sverige

Betalingsmetoder i Sverige

Esportsbooks i Sverige tilbyder både gratis penge og rigtige penge esports-væddemål. For at komme ind i væddemål med rigtige penge, skal spillere finansiere deres konti med rigtige penge.

Valutaer

Til at starte med tillader eSports-væddemålssider spillere at bruge fiat-pengevalutaer eller krypto. Den svenske krone, Sveriges officielle valuta, er den mest populære. Men flere andre internationale valutaer, for eksempel den amerikanske dollar, euro, canadiske dollar, norske kroner og britiske pund, understøttes. Når det kommer til krypto, kan e-sports-spillere bruge Bitcoin, Ethereum, Litecoin og Tether på udvalgte e-sports-betting-sider.

Ind- og udbetalingsmetoder

Esports betting sites i Sverige samarbejder med alle populære online betalingsmetoder i landet for at lette problemfri bankvirksomhed. De tilgængelige ind- og udbetalingsmetoder inkluderer kredit-/betalingskort, eWallets, kuponer og bankoverførsler.

Trustly er den mest populære online betalingsmetode. Denne pengeoverførselstjeneste giver brugerne mulighed for at betale direkte fra deres bankkonto. Andre muligheder inkluderer MasterCard, Visa, Skrill, PayPal, Neteller, Zimpler og Paysafecard.

For ordens skyld, esports betting sider have en minimums- og maksimumgrænse for indbetalinger og udbetalinger, der er fastsat af bookmakeren eller begrænset af betalingsmetoden. Transaktionens behandlingstid afhænger af operatøren.

Betalingsmetoder i Sverige
Ofte stillede spørgsmål

Ofte stillede spørgsmål

I dette afsnit kan du finde ud af nogle af de mest almindelige stillede spørgsmål og deres respektive svar.

1. Er e-sportsvæddemål i Sverige sikkert?

Ja. Spil på eSports spil i Sverige er sikkert, hvis spillere registrerer sig og satser på licenserede og regulerede eSports betting sider. Licensen vises ofte nederst på siden eller i afsnittet Om os. På nogle væddemålssider kan spillere også tjekke licensens gyldighed.

2. Er eSports betting fair

Ja. Esports-væddemål er fair, så længe spillere satser på legitime sider. Selvom der kan være smuthuller til matchfixing, arbejder Esports Integrity Commission eller ESIC overarbejde for at sikre, at alle eSports-turneringer og -konkurrencer er fair.

3. Hvilket er det mest populære spil inden for eSports-væddemål

Ifølge statistikker er Counter-Strike: Global Offensive den mest populære eSport efter indsatsvolumen. Det efterfølges af Dota 2, League of Legends, FIFA21 og Rainbow Six Siege.

4. Hvilket er det bedste eSport-hold i Sverige

Der er mange eSport-hold i Sverige. Det mest succesrige holdtøj er Alliance, som har vundet $4.849.167, efterfulgt af Fnatic med $4.416.508. Andre kendte navne inkluderer Ninjas in Pyjamas, Begrip Gaming, Lemondogs og GODSENT.

Ofte stillede spørgsmål