De mest populære esport-turneringer

Elektronisk sport, almindeligvis e-sport, har eksisteret siden 1970'erne. Disse spil tog dog først fart i 1990'erne, før de eksploderede i 2000'erne. Esports-gaming har udviklet sig fra et afslappet tidsfordriv spillet blandt venner til en professionel sport. I virkeligheden har esports-turneringer eksisteret lige så længe som videospil.

Skønheden ved at spille esport-spil har altid været konkurrencen, hvor de tidligste turneringer var små lokale konkurrencer, der brugte et head-to-head spilleformat. Hvad er en e-sportsturnering? Det ser spillere konkurrere i et bestemt spil i en bestemt varighed. Enhver given turnering ser individuelle spillere eller hold konkurrere efter et veldefineret format.

Mest populære e-sportsligaer og turneringerAndre store e-sportsbegivenhederBedste spillere og holdHvordan og hvor man kan satse på en e-sportsturnering

Listen over esport-ligaer eller -turneringer er lang, hvor The International er en af de mest prestigefyldte. The International er en global e-sportsturnering for Dota 2 udviklet og hostet af Valve. Siden jomfruturneringen i 2011 er The International blevet afholdt hvert år, bortset fra 2020-udgaven, som blev aflyst på grund af Coronavirus-pandemien.

Vis mere

I 2021 afholdt PGL Major Stockholm aka PGL sit sekstende Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) mesterskab i Stockholm, Sverige. Fra den 26. oktober til den 7. november 2021 kvalificerede 24 hold sig til at konkurrere på Avicii Arena via regionale ranglister. Med en præmiepulje på $2.000.000 er begivenheden den første Major og et af de første esport-mesterskaber siden starten af pandemien.

Vis mere

Esport-ligaer af turneringer er blevet så populære i dag. Derfor er listen over esports-turneringer i dag lang. Men lige i toppen er disse eSport-mesterskaber, League of Legends verdensmesterskab. Arrangeret af Riot Games, League of Legends World Championship, blot kendt som Worlds, er en årlig professionel turnering, der samler de bedste League of Legends (LoL) hold til at konkurrere om titlen i slutningen af hver sæson.

Vis mere

Som en af de første professionelle esport-ligaer repræsenterer Overwatch League (også kendt som OWL) hold fra hele kloden. Blizzard Entertainment lancerede ligaen i 2018 med 12 hold. Efter at have udvidet til 20 hold et år senere, begyndte ligaen en stabil stigning, drevet af populariteten af Overwatch, et e-sportsspil med 50 millioner spillere i 2018.

Vis mere

DreamHack er et underholdningsfirma med base i Sverige. Firmaet er specialiseret i konkurrencedygtige spilbegivenheder og ejes af Modern Times Group (MTG), et digitalt underholdningsfirma med hovedkontor i Stockholm. Ifølge Guinness Book of Records og Twin Galaxies er det den største LAN-fest og computerfestival i verden. Den (denne turnering) kan prale af den hurtigste internetforbindelse i verden og har også den mest genererede trafik.

Vis mere

Der er få esport online-turneringer større end PUBG Global Championship. Det byder de bedste spillere velkommen i det gratis Battle Royale-spil. Denne titel har opnået stor succes på mobilen. Turneringen spilles dog kun på PC. Dette skyldes primært, at PUBG Mobile Club Open (PMCO) allerede tilbyder en platform for mobile spillere. PUBG Corporation arrangerer PGC årligt.

Vis mere

Call of Duty League (CDL) er et populært esports-onlinemesterskab for Call of Duty-videospilserien, som er udgivet af Activision Blizzard. Ligaen blev officielt bekræftet i 2019, og den første sæson begyndte et år senere. Esport-ligaen har et sæt permanente, bybaserede hold, der ejes af forskellige grupper. Det er sat op som andre store e-sportsturneringer i Nordamerika.

Vis mere

Ubisofts Six Invitational gør et navn for sig selv i globale e-sportsturneringer. De årlige Rainbow Six Siege professionelle esports online-turneringer tiltrækker nogle af de bedste spiltalenter i verden. Baseret i Montreal, hvor Ubisoft arbejder på at udvikle spillet, er turneringen vært for hold, der konkurrerer i et VM-lignende mesterskab.

Vis mere

Apex Legends Global Series

Andreas Nielsen
WriterAndreas NielsenWriter

Mest populære e-sportsligaer og turneringer

Der er forskellige typer spilturneringer. Reglerne og formaterne varierer betydeligt, men de respektive DNA'er forbliver stort set identiske over hele linjen. Enhver form for turnering er beregnet til at tiltrække et bestemt publikum og give en unik oplevelse til spillere, fans og endda spillere.

Uanset om det er en lokal armature esports liga eller en professionel turnering, kan esports begivenheder vare i et par timer eller flere dage, afhængigt af spillets karakter. Turneringer bruger normalt et ligetil system, der ser spillere eller hold avancere efter hver sejr, indtil sejren er bestemt.

Hvad er de mest populære esport-turneringer? De, der satser på spilturneringer, bliver ofte overrasket over, hvordan videospilkonkurrencer er blevet i de seneste år, især dem, der ikke har været opmærksomme i lang tid.

Succesen realiseret i f.ekssportsspil har i høj grad været inspireret af store mesterskaber og de massive gevinster forbundet med dem. Når det er sagt, her er nogle af de mest populære e-sportsbegivenheder med hensyn til seertal og præmiepuljen.

Internationalen – Dota 2

Den internationale er uden tvivl en af de største e-gaming-turneringer, både hvad angår præmiepuljen og seertal. Den Internationale har alle egenskaber som et af de største esports mesterskaber.

Vært af Valve, ejerne og skaberne af Dota 2 spil, denne 18-holds turnering har bevaret sin popularitet på højeste niveau fra 2013. International er en kun-inviteret turnering, hvor spillere skal kæmpe i regionale turneringer eller Dota Pro Circuit for at have en chance for at få et opkald -op.

Ifølge statistica.com betalte dette mesterskab vanvittige $34 millioner i præmiepenge i sæsonen 2018/2019, hvor det vindende hold tog over $18 millioner hjem. Desværre blev 2020-sæsonen ikke til noget efter COVID-19-pandemien. 2021-præmiepuljen er på $40 millioner plus.

CS: GO Major Championship

Det Counter-Strike: Global Offensiv (CS: GO) Championship er uden tvivl den mest populære og største CS: GO-turnering. Denne begivenhed byder på 24 hold, der kæmper om toppræmien. Team Astralis er de aktuelle begivenheder i denne spilbegivenhed, efter at have vundet de seneste tre mesterskaber. Turneringen havde en præmiepulje på $1 million i de foregående fem år. Men i 2021's mesterskab blev præmiepuljen fordoblet til $2.000.000.

League of Legends verdensmesterskab

League of Legends (LoL) verdensmesterskab blev lanceret i 2011, og er uden tvivl en af de store e-sportsbegivenheder under solen. Ligesom Internationalen drives det af Riot Games, der vandt spillet. Denne turnering er uden tvivl den største og mest populære Liga af legender turnering globalt.

Denne turnering er især kendt for sine intense og dramatiske kampe, hvor konkurrencen bliver følelsesladet for både spillere og fans. LoL verdensmesterskab indeholder nogle af de bedste LoL-spillere, udvalgt fra regionale konkurrencer. De nyligt afsluttede 2021-mesterskaber afholdt i Island så vinderen tage 2.225.000 hjem. Dette års præmiepulje har samme værdi som sidste års arrangement, men fordelingen er endnu ikke offentliggjort.

Overwatch World Cup (OWWC)

OWWC er en årlig e-sportsturnering arrangeret af Blizzard Entertainment, Overwatch's udvikler. Denne begivenhed starter med stil, hvor Blizzard vælger de stærkeste 24 hold på verdensplan baseret på deres gennemsnitlige færdighedsvurdering. Alle landene bliver derefter opdelt i grupper, hvor konkurrencen begynder.

Dette spil nyder massiv appel. Her er kickeren, fans får en sjælden chance for at vælge trænere for deres respektive hold. Fansens involvering i udvælgelsen af lineup er uden tvivl en fantastisk måde at få fanskaren ind i begivenheden på.

Tidligere har denne liga tiltrukket mere end 300.000 seere. Når det kommer til præmiepuljen, vandt USA-holdet 2019-begivenheden og tog $90.000 med hjem. VM 2022 er fastsat til november 2022, men præmiepuljen er endnu officielt offentliggjort.

Andre store e-sportsbegivenheder

FIFAe World Cup

FIFA er et enormt populært videospil og blandt de bedst sælgende spil nogensinde. Den nyligt afsluttede FIFA 21 udfordring er EA's mest sete begivenhed efter at have samlet en samlet visningstid på en million timer. Hele EA Sports serier er klimakset til hovedbegivenheden, FIFAe World Championship, som byder på 32 af de bedste spillere fra hele verden, der kæmper om præmiepuljen på $500.000.

Call of Duty (CoD) League

Det CoD ligaen er uden tvivl toppen af Call of Dugamingrts spil. Selvom der har været adskillige CoD-turneringer, er CoD-ligaen relativt ny, grundlagt i 2020. Denne videospilbegivenhed finder sted over flere måneder, og byder på sWorlds verdens bedste esports-spillere. 2021 CoD-serien tilbød en massiv præmiepulje på $5 millioner, hvor playoff-mesteren fik $1,2 millioner i lomme.

PUBG Global Championship

Det PUBG Global Championship er den største begivenhed i PUBG eSports kalender. Denne internationale turnering inviterer verdens bedste PUBG-hold. 2021-serien blev afholdt i Sydkorea og blev vundet af den kinesiske gruppe NewHappy og vandt $1,3 millioner. Navnlig var den samlede præmiesum for konkurrencen lidt over $2 millioner.

Electronics Sports League

Det Electronic Sports League (ESL) er et konglomerat af forskellige e-sportshold, der ejes og drives under samme navn. Turneringen spilles i fire hovedafdelinger, herunder:

 • ESL spil
 • ESL National Championship: Kvalifikationsturnering begrænset af geografiske placeringer
 • ESL Pro Tour: En kredsløbsbegivenhed med tre titler (CS: GO, Warcraft III og StraCraft II)
 • ESL One

Af alle ESL's turneringer har ESL One Series den største præmiesum, med over $12,5 millioner fordelt på mere end 60 esports-mesterskaber.

Bedste spillere og hold

Hvem er de bedste esports hold og spillere i verden? Hvad er de bedste hold? At besvare et af disse spørgsmål kunne have været en fjern drøm for et årti siden. I løbet af de sidste par år har nogle spillere og hold formået at stå blandt publikum.

Spillere

Gennem årene har mange spillere skaffet millioner ved at vinde nogle af de største esports-turneringer og -begivenheder. Interessant nok er nogle forblevet konsekvente gennem årene. Her er nogle af de bedste videospillere rundt om i verden.

 • Faker: Rigtige navn, Lee, Sang Hyeok, er langt den mest dekorerede eSport-spiller, da den er en af to personer, der har vundet LoL verdensmesterskaberne. Han har også vundet nogle professionelle titler, herunder All-Star Paris 2014, Mid-Season Invitations i 2016 og 2017 og IEM World Championship i 2015.
 • Få_Ret - Det rigtige navn, Christopher Alesund, anses for at være den største CS: GO-spiller, der har præget spillet, efter at have vundet adskillige topplaceringer i internationale spilturneringer.

Andre fremragende spillere inkluderer: Blitz (Lee, Young Ho) og f0rest (Patrik Lindberg)

Hold

Nogle hold har været fremragende gennem årene, når det kommer til holdsport. Her er nogle af de mest dekorerede eSport-hold i verden.

 • Virtus.pro
 • Fnatic
 • Onde Genier
 • OG
 • Team Liquid
 • Astralis

Hvordan og hvor man kan satse på en e-sportsturnering

Hvordan kan jeg spille på e-sport?

Dette spørgsmål dukker ofte op. Så meget som der er nogle forskelle mellem e-sport og traditionel sport, er der ikke mange forskelle i væddemål. Ligesom i sportsvæddemål er viden om turneringen nøglen til at træffe informerede beslutninger.

Enhver spiller bør starte med at forstå spillet, før de begynder at udforske genren eller turneringen. Spillere skal starte med at sætte sig ind i spillerne, holdene og spillets karakter. Væddemål bør ikke være svært. Forudsætningen for eSports-væddemål er enkel: Vælg et hold eller spiller, der har de bedste chancer for at vinde kampen eller begivenheden, og afgør, hvilke odds der giver den bedste værdi.

Hvor kan man satse på e-sport?

Med mange bookmakere, der dækker videospilbegivenheder i dag, leder eSports-fans konstant efter de bedste esports online betting sider. Hver bookie er bundet til at være unik i en eller anden forstand.

Før de falder for lokkende incitamenter og gratis pengetilbud, bør spillere også grave dybere ved at se på forskellige faktorer såsom licensstatus, omdømme, betalingsmetoder, dækning af e-gaming-turneringer og udvalg af væddemålsmarkeder. Grundlæggende bør de bedste online eSport-væddemålssider være dem, der dækker spillernes behov.

About the author
Andreas Nielsen
Andreas Nielsen
Om

Med en rig spillebaggrund og en stærk følelse af dansk stolthed omformer Andreas online casino guides. Ved at flette lokale nuancer med globale standarder sikrer han, at hver spiller oplever et strejf af Danmark i hans arbejde.

Send email
More posts by Andreas Nielsen