Alt at vide om: eSport Spilgenre

For omkring et årti siden ville ingen forestille sig, at konkurrencesport ville stige ud over traditionelle sportsbegivenheder. Med e-sportsspil, der tager spilindustrien med storm, er der ingen tvivl om, at disse spil kan konkurrere positivt med konventionel sport. Men hvad er egentlig et e-sportsspil? Hvilke e-sportsgenrer findes der? Hvorfor er det vigtigt at kende dem til betting?

Esports-spil er videospil, der spilles på computeren og udsendes til et publikum på tusinder eller millioner, afhængigt af spillet og konkurrencen. Eksempler inkluderer Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends og World of Warcraft Arena Combat. Disse spil spilles online med nogle få spillere, der konkurrerer mod hinanden i virtuelle omgivelser, der ligner en virkelig arena eller et stadion.

First-Person Shooter (FPS) spilStrategi spilBattle RoyaleMOBAFighting esports spilRacing- og sportssimulatorerHvilken type e-sportsspil er bedst at satse på?
Andreas Nielsen
WriterAndreas NielsenWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Spillere kan spille på flere eSports-genrer, og hver genre har sit sæt unikke egenskaber. I denne artikel vil vi diskutere, hvad de forskellige e-sportsgenrer er, og hvordan de adskiller sig fra hinanden. Spillere skal opnå denne forståelse for at vide, hvor de skal placere deres penge. Selvfølgelig vil du satse på eSport-spil, som du forstår, hvordan de fungerer. Følgende er en liste over de mest populære spilgenrer i eSports.

First-Person Shooter (FPS) spil

FPS-spil er en af de mest populære eSports-genrer og består af eSports-spil, der udnytter førstepersonsperspektivet til at give spillerne en fordybende oplevelse. Blizzard Entertainments Overwatch er et sådant spil, der bruger et førstepersonsperspektiv i sit gameplay og giver konkurrencedygtigt spil og underholdning til publikum. Overwatch er et af de mest spillede spil og et af de mest streamede spil på Twitch fra 2022. Andre FPS eSports-titler inkluderer Counter-Strike: Global Offensiv (CS:GO), Call of Duty: Warzone, Slagmark, og Rainbow Six Siege, blandt andre.

FPS-spil er populære blandt spillere, fordi de tilbyder enestående spillerengagement og fastholdelse. Det store antal spillere, der er til stede i FPS-spil, øger også udbuddet af esports-væddemål. Den stigende popularitet af FPS-spil gør dem til en top-vurderet kategori på mange esports betting sites. Du vil være hårdt presset for at finde en eSports bettingside uden FPS-spil. Fordi FPS-spil spilles på stadioner ved store begivenheder og transmitteres live, tiltrækker de desuden et stort publikum.

Strategi spil

Strategispil er e-sportsspil, der involverer strategi og taktik. Spilleren skal kombinere strategi med korrekt udførelse af taktik for at vinde. Et af de mest kendte strategispil er Civilization, men det er ikke et esport-spil i dag. Spilleren skal udvikle deres civilisation og opbygge infrastruktur, som kan bruges hele turen eller en vis varighed.

Strategispils popularitet er steget over tid, fordi det kræver kritisk tænkning og et aktivt sind at tænke fremad og identificere vigtige træk i hver tur for at få en større fordel i forhold til modstanderen. Disse to faktorer gør strategispil sjove at se og gode til væddemål.

Esport strategispil

Udover Civilization inkluderer andre strategibaserede esports-titler Starcraft, Warcraft, Hearthstone (det er et kortspil) og Age of Empires. I Starcraft, for eksempel, kunne kortet være enormt, og spillerne skal tænke på en strategi, før de sender deres hær hen over kortet for at blokere fjendens enheder.

Mange unikke strategier kan bruges, som at angribe, bygge en base osv. Spillerne eller holdene skal bruge deres multitasking færdigheder her, da strategispil kræver meget opmærksomhed. De skal huske data om deres ressourcer, enheder, hvor deres fjender er placeret og skal planlægge fremad, mens de skal kontrollere deres civilisation eller enheder på samme tid.

Battle Royale

Battle Royale-spil er en unik genre, der dækker hurtige, action-orienterede spil, hvor spillere skal kæmpe til døden. Det er dybest set, hvad battle royale-spil er; de er korte, og spillere skal dræbe så mange af deres modstandere, som de kan i løbet af tidsrammen. Normalt bliver kortrummet kortere og kortere med tiden, mens spilleren eller holdet (max 4 spillere) skal overleve og dræbe deres modstandere undervejs. Antallet af mennesker, der spiller disse spil, er steget hurtigt, hvilket gør Battle Royale til en populær e-sportsgenre.

Populariteten af Battle Royale-spil stammer fra det faktum, at de giver en nem adgang til videospil. De har også højt spillerengagement, fordi målet er at dræbe andre ved at bruge enhver tilgængelig mulighed og med relativt lav risiko for at blive dræbt af andre spillere eller NPC'er. Takket være deres spændende gameplay har folk en tendens til at se disse spil for underholdning.

Battle Royale-spil inkluderer PlayerUnknown's Battlegrounds, Fortnite, Apex Legends, Krigszone, og Paladins. Husk, at nogle Battle Royale-spil kan kræve en avanceret pc for at spille, mens andre måske ikke. Så hvis du har et lavt budget, vil du måske handle forsigtigt, når du vælger dit spil.

MOBA

MOBA, i fuld Multiplayer Online Battle Arena (MOBA). Det er et strategispil med flere spillere. En spiller påtager sig rollen som en karakter, og andre spillere påtager sig rollen som fjender. MOBA-spillere kaldes "helte", "mestere" eller "agenter" (dvs. karakteren, der styrer MOBA-spillet), som har deres egne specifikke færdigheder og evner. De forsøger at ødelægge fjendernes base ved at få nok ressourcer og erfaring og besejre deres modstandere til at vinde spillet. Hvert hold har 5 spillere, som normalt har deres egne roller: mid-laner, jungler, bot laneres (adc og support) og en top-laner. De skal alle sammen arbejde sammen, kommunikere og vide, hvornår de skal slås. Målet er at ødelægge hovedformålet, "Nexus", men holdene skal ødelægge tårne undervejs for at komme til den sidste fase.

Populariteten af MOBA-spil er steget over tid, fordi de giver en nem adgang til real-time strategispil. Takket være deres enkle regler og hurtige gameplay har de også et højt spillerengagement. Der er mange MOBA eSports spil online, men de mest populære inkluderer Dota 2, Stormens helte, og Liga af legender.

Dota 2 er verdens største digitale turnering, der involverer menneskelige spillere, med mere end 100 millioner registrerede spillere globalt. Finalerne i denne begivenhed indbringer en præmiepulje til en værdi af titusindvis af millioner dollars, og den er blevet døbt som The International.

Heroes of the Storm er også meget populær blandt spillere over hele kloden. Det er et computerspil udviklet af Blizzard Entertainment og udgivet i 2015 efter en enorm succes efter dets beta-testning. Den har karakterer fra forskellige Blizzard-franchises såsom Warcraft, Overwatch, Diablo og StarCraft: Brood War.

League of Legends er et MOBA-spil, der er blevet ekstremt populært inden for eSport. Det opstod i 2009 og er siden blevet et af de mest spillede spil. Fra 2022 spiller mindst 100 millioner mennesker LoL hver måned.

Fighting esports spil

Fighting eSports genre er nok den ældste eSports genre på markedet. Så tidligt som i 1990'erne blev der allerede spillet kamp mod eSport med spillere, der udspillede det på en pc, Xbox eller Playstation-konsol. To eksempler på populære kampspil inkluderer Capcoms Street Fighter-serien, det Mortal Combat-serien og SNK's Fatal Fury-serie. Spillene ligner traditionelle sportsgrene; mange spillere kan relatere disse spil til andre sportsgrene. Andre spil i denne genre inkluderer Tekken, Soul Caliber og King of Fighters.

Der er fire typer eSport-kampspil. De inkluderer 2-D-krigere, 3-D-krigere, 5-D-krigere og platformskrigere. 2-D kampspil er så ligetil; de er 2-D sprites, der ruller opad på skærmen. Hvert 2-D fighterspil har sine unikke træk, men spillere kan bruge de samme teknikker til at besejre deres modstander.

3-D kampspil ligner næsten traditionel fodbold, mens du spiller; der er ingen barrierer eller begrænsninger for, hvor langt en atlet kan hoppe over et felt, eller hvor meget vægt de kan løfte. 5-D fightere er tættest på traditionelle sportsgrene. De spilles på en 2D-bane, men virtuelle atleter får en komplet 3D-krop. Kampspilleren kan flytte deres karakter op, ned, frem og tilbage fra hvor de skal være.

Racing- og sportssimulatorer

I racer- og sportssimulatorgenren skal spillerne være på deres bedste i forskellige køretøjer eller sportshold. Spillere konkurrerer mod hinanden i et vanskeligt miljø. Populære racer- og sportsspil inkluderer FIFA, NBA2K, Project Gotham Racing, Gran Turismo, Forza Motorsport og Tiger Woods PGA Tour-serien. Kampene er ikke så konkurrencedygtige blandt kørere i disse spil som i kampspil, men konkurrencestilen minder på nogle måder om traditionelle sportsgrene.

Simulatorer har realistisk grafik, der ligner virkelige løb og stadioner. Spillere kan vælge mellem et udvalg af racerbiler til at køre eller konkurrere i forskellige sportsbegivenheder ved hjælp af en virtuel fodboldbane.

Der er to typer simulerings-eSports-spil: SimSport og TrackMania. SimSport involverer professionelle racerserier såsom FIA World Touring Car Series. SimSport byder også på en række sportsgrene fra den virkelige verden som F1, Nascar, MotoGP og mere.

I TrackMania-racing kan spillere vælge fra en række køretøjer til at køre på forskellige baner rundt om i den virtuelle verden. Spillere kan skiftes til at køre, mens de prøver at slå deres modstanders tid på én bane eller konkurrere i flere løb samtidigt på forskellige baner, der inkluderer forhindringer som hop og tunneller.

Hvilken type e-sportsspil er bedst at satse på?

Der er mange eSports spil at spille på. Og selvom det bedste e-sportsspil at satse på kan afhænge af spilleren, er der eSports-spil, som mange spillere elsker. For at vælge de bedste eSports-spil til betting, bør spillere overveje faktorer som spillets overordnede popularitet, minimums- og maksimumsindsatsen, det færdighedsniveau, der kræves for at vinde, og dets struktur.

Når det er sagt, inkluderer nogle af de bedste eSports spil at satse på:

Overwatch

Dette spil er blevet beskrevet som "en blanding mellem Pong og "Call of Duty." Målet er at ødelægge modstandernes base, mens du forsvarer din egen." Med sine enkle regler, nemme gameplay og hurtige action, Overwatch er hurtigt ved at blive et af de mest populære eSports-spil, der findes.

Dota 2

Dette er en online kamparena (eller MOBA), der spilles mellem to hold med fem spillere på hver side (i modsætning til tre i League of Legends). Bettors kan vælge at satse på de bedste Dota 2-hold eller de bedste Dota 2-spillere, blandt andre væddemålsmarkeder.

Counter-Strike: Global Offensiv

Dette er et førstepersons skydespil, der spilles i teams af terrorister og kontraterrorister. Spillet er fantastisk til væddemål på grund af dets massive fællesskab, letforståelige natur og de mange forskellige muligheder for væddemål.

About the author
Andreas Nielsen
Andreas Nielsen
About

Med en rig spillebaggrund og en stærk følelse af dansk stolthed omformer Andreas online casino guides. Ved at flette lokale nuancer med globale standarder sikrer han, at hver spiller oplever et strejf af Danmark i hans arbejde.

Send email
More posts by Andreas Nielsen