Din Red Bull Wololo-turneringsguide 2024

Hvis du er fan af Age of Empires-spil, så er Red Bull Wololo en e-sportsturnering, du gerne vil følge. Red Bull Wololo tiltrækker spillere fra hele verden i et 1v1-format til en enorm præmiepulje, og bringer både amatør- og professionelle spillere sammen i en søgen efter ære.

Med et unikt format, der skærer direkte ind i handlingen, handler Red Bull Wololo om førsteklasses spil, spænding og kvalitetsunderholdning – og hvis du er en e-sportsfan, handler det også om betting. Med konkurrencer, der hylder en række Age of Empires-spil, er Red Bull Wololo en strategiturnering i realtid, der er lige så spændende at se, som den er at konkurrere i. Lær mere om, hvad der gør denne turnering så populær, og hvordan du får mest muligt ud af dine Red Bull Wololo esports-væddemål.

Andreas Nielsen
WriterAndreas NielsenWriter

Hvad er Red Bull Wololo?

For at forstå Red Bull Wololo er det vigtigt først at forstå Age of Empires-spillene.

Hvad er Age of Empires-spilserien?

Dette RTS-spil (real-time strategy) blev først udgivet i 1997. Til dato er 9 spil og adskillige udvidelsespakker blevet frigivet, den seneste version er Age of Empires IV, udgivet i oktober 2021.

Skabt af Ensemble Studios og udgivet af Xbox Game Studios, Age of Empires er et historisk RTS-spil, der tager spillere gennem begivenheder i Afrika, Europa og Asien og bevæger sig gennem tidsperioder fra stenalderen til jernalderen til Romerriget. Med hver ny udgave, der forbedrer sin grafik og spil, har spillet udviklet en stærk tilhængerskare og er kendt for sin fair play og fokus på historiske begivenheder.

Red Bull Wololo-serien

Som Age of Empires-seriens fans vil vide, er 'Wololo' kampråbet, der udtales af Priest-enheden i den originale version af spillet – og siden 2020 har det været opfordringen til spillere om at forene sig og kæmpe mod hinanden i Red Bull Wololo-serien , hostet af Red Bull Gaming.

Serien blev først lanceret i 2020 og fokuserede oprindeligt på Age of Empires II med forskellige online turneringer afholdes, og en samlet præmiepulje på €20.000 gives væk. Efter succesen med den første turnering fortsatte Red Bull Wololo med flere konkurrencer, hver med en anden historie, som spillerne kunne følge, fra at kæmpe om kontrollen over et slot i den anden serie, til den asiatiske civilisation i den tredje og vikingekrigere i fjerde.

I 2021 blev Red Bull Wololo V den første bemærkelsesværdige LAN-begivenhed i serien, der tiltrak 70.000 seere til finalen i en meget omstridt kamp om $100.000-præmiepuljen.

I 2022 vendte begivenheden tilbage for sin sjette turnering som Red Bull Wololo Legacy – en Red Bull Gaming-fejring af 25-års Age of Empires-serien med ikke én, men tre titler, der spilles samtidigt. Med professionelle og amatører, der konkurrerede i Age of Empires I: The Rise of Rome, Age of Empires II og Age of Empires IV turneringer samtidigt, sluttede serien med finalen i Heidelberg Slot i Tyskland.

Med en samlet præmiepulje på $550.000 på tværs af alle tre begivenheder var 2022 Red Bull Wololos største begivenhed til dato, og serien ser ud til at fortsætte lige så stærkt fremadrettet.

Red Bull Wololo turneringsstruktur

Selvom Red Bull Wololos historie kan ændre sig fra begivenhed til begivenhed, afhængigt af den version af Age of Empires, der spilles, har hver turnering altid fulgt en lignende grundlæggende struktur:

 • Konkurrencen begynder med en grupperunde med alt fra 8 til 16 spillere.
 • Grupperunden består af enten professionelle, der er inviteret, eller amatører, der konkurrerer om deres plads gennem en åben kvalifikation, såsom Road To Wololo foreløbige kvalifikation til Legacy 2022.
 • Begivenheden følger et 1v1-format med en enkelt elimineringsbracket.
 • Gruppespillet foregår over en række 'Bedst af'-runder, såsom 'Bedst af 3' eller 'Bedst af 5'.
 • Efter gruppespillet går vinderne videre til slutspillet.
 • Slutspillet afholdes over en række 'Bedst af 5' kvartfinaler og derefter semifinaler.
 • De sidste to spillere, der står efter semifinalerne, konkurrerer i finalen i turneringen, denne gang med et 'Bedst af 7'-format.

For at springe de indledende stadier af spillet over og gå direkte til handlingen, følger turneringerne en lidt ændret version af Age of Empires. For eksempel i Red Bull Wololo V konkurrerede spillere i Age of Empires II: Definitive Edition og begyndte med en 27-landsbybefolkningsøkonomi, der allerede var på plads, samt en række andre elementer, såsom en smed og kaserne, der allerede var tilvejebragt. Dette giver mulighed for at vinde eller tabe spil i åbningsminutterne og garanterer øjeblikkelig handling.

Sådan satser du på Red Bull Wololo

Spil på Red Bull Wololo og esports-spil generelt kan antage mange former og dækker alle aspekter af branchen fra live-spil til turneringer og Twitch-streaming også. Mens der er mange væddemål, der skal foretages på elementer som fantasy-væddemål, væddemål på streamers og væddemål i en pulje, er en af de mest populære esports-væddemålsmetoder er væddemål med rigtige penge.

Hvad er væddemål med rigtige penge?

Spil med rigtige penge på e-sport og traditionelle sportsvæddemål følger samme format. Du skal blot vælge den turnering eller begivenhed, du gerne vil satse på, såsom Red Bull Wololo, vælg dit væddemålsmarked, placer dit væddemål, og vent på, at resultatet udfolder sig.

Det, du skal overveje, når du placerer dit væddemål, er formen på hver enkelt spiller, hvad deres strategi kan være, og hvor succesfulde de vil være med at udføre den. Vil nogle spillere forsøge at vinde tidligt i spillet, eller vil andre holde sig tilbage og spille et længere spil?

Et andet punkt at overveje i Red Bull Wololo er, at inviterede spillere, i modsætning til i nogle andre turneringer, deltager i gruppespillet i stedet for at springe lige frem, hvilket kan ændre spillets gang.

Hav alle disse punkter i tankerne, lav din research på forhånd, og så vil du være i stand til at træffe informerede beslutninger om, hvilke typer væddemål med rigtige penge der er bedst at placere.

Top væddemålstips

Hvis live-væddemål er tilladt, kan det være værd at se spillernes præstationer først, før du placerer et væddemål, for at få en bedre forståelse af deres form og tilstand.

Ved, hvordan man spiller spillet først. Hvis du aldrig har spillet Age of Empires IV før du for eksempel ikke ved, hvad du satser på. Jo mere du ved om hver type spil, før du placerer et væddemål, jo bedre.

Undersøg spillerne før tid, lær deres styrker og svagheder, og i nogle tilfælde endda overveje underdog også, da dette kunne blive en mere værdifuld indsats. Alt kan ændre sig på turneringsdagen, så hold øje med dig og sats med omtanke.

Top esports betting sider

Når du har gjort din research og føler dig sikker på de væddemål, du vil placere, bliver du nødt til at finde et esports-websted for en kvalitetsudbyder. Der er en række fremragende e-sportssider rundt om i verden, der tillader væddemål på Age of Empires, herunder:

 • 1xBet
 • 10 væddemål
 • 22 Bet
 • Bet365
 • Betsson
 • Betvinder
 • Casumo
 • Thunderpick
 • TonyBet

Red Bull Wololo indsatstyper

Det er nemt at placere et væddemål på en Red Bull Wololo-turnering – uanset om du placerer et væddemål på udfaldet af en individuel kamp eller satser på flere udfald for at forsøge at gange dine gevinster, vil du finde masser af væddemålsmarkeder at vælge imellem.

Mens hver turnering vil have sine egne forskellige konkurrenter og begivenheder, inkluderer de mest almindelige typer af esports-væddemål typisk:

Match vinder væddemål

Placer et matchvinder-væddemål, og du satser på vinderen af en bestemt kamp. Det er et simpelt væddemål, som du kan foretage i de fleste typer e-sportskampe.

Direkte væddemål

Her satser du på, hvilken spiller der vinder turneringen direkte. Du skal normalt placere denne type væddemål på forhånd, så hvis du har en god fornemmelse af et direkte væddemål, så prøv at placere det tidligt.

Systemvæddemål

Med et systemvæddemål vil du placere mere end ét væddemål ved hjælp af et specifikt system. Du vil kun kunne vinde, hvis alle dine valg er korrekte, men gevinster fra systemvæddemål kan være imponerende.

Esports-specifikke væddemål

Her vil du placere et væddemål, der er specifikt for en bestemt e-sport, i dette tilfælde Red Bull Wololo. Tjek dit valgte væddemål tættere på den næste turnering og se, hvilke specifikke væddemål der bliver tilgængelige for dig at vælge imellem.

Spil på Red Bull Wololo Online

Hvorfor er Red Bull Wololo blevet så populær en e-sportsturnering? Dette går tilbage til selve Age of Empires – et spil, der har udviklet en loyal tilhængerskare, lige siden det først blev udgivet. Med hver version, der efterfølgende forbedres i forhold til den tidligere, kombinerer Age of Empires medrivende historiske historielinjer med realtidsstrategi i et spil, der er uendeligt underholdende og øjeblikkeligt overbevisende. Det er præcis denne udvikling, som Red Bull Wololo har afspejlet og tilpasset sig med hver af dens begivenheder fra 2020 og fremefter.

Red Bull Wololo turneringshistorie

Red Bull Wololo I: 16 spillere deltog i den allerførste Red Bull Wololo i 2020, hvor de spillede Age of Empires II: Definitive Edition i Empire Wars-tilstand for en præmiepulje på €20.000.

Red Bull Wololo II: Den anden i serien, Red Bull Wololo II, fandt sted mod slutningen af 2020, og så yderligere 16 spillere kæmpe i Age of Empires II, denne gang om en præmiepulje på $30.000.

Red Bull Wololo III: Yderligere 16 spillere møder hinanden i Age of Empires II: Definitive Edition i begyndelsen af 2021, med en præmiepulje på $30.000 på spil.

Red Bull Wololo IV: I midten af 2021 skiftede handlingen til Age of Empires II: Lords of the West, hvor 16 spillere stod over for en præmiepulje på $30.000.

Red Bull Wololo V: Som afslutning på sagaen for 2021, gik 14 spillere head-to-head i et spil Age of Empires II om en kæmpe præmiepulje på $100.000.

Red Bull Wololo Legacy: I sin sjette turnering så Red Bull Wololo Legacy professionelle og amatører konkurrere på tværs af tre titler samtidigt:

 • 8 spillere, der konkurrerer om $50.000 i Age of Empires I: The Rise of Rome
 • 16 konkurrerer om $200.000 i Age of Empires II
 • 16 spillere, der konkurrerer om $300.000 i Age of Empires IV

Sådan placerer du et væddemål

 1. Vælg en e-sportsoperatør
 2. Åbn en konto online
 3. Konfigurer en betalingsmetode og finansier din konto
 4. Undersøg Age of Empires og sørg for, at du kender spillene og spillerne
 5. Vælg og placer dine indsatser

Jo mere forskning du laver, jo mere informerede beslutninger vil du være i stand til at træffe, og jo større chance vil du give dig selv for at få et vellykket resultat.

Vellykket Red Bull Wololo-væddemål

At have et succesfuldt resultat i enhver e-sportsturnering handler om de typer væddemål, du placerer, og når det kommer til Red Bull Wololo og Age of Empires i særdeleshed, inkluderer populære væddemålstyper:

Match vinder – Sats på en person for at vinde en bestemt kamp.

direkte – Satser på, at en person vinder hele turneringen direkte.

Spillets varighed – Sats på, hvor længe et bestemt spil varer, f.eks. 25 til 30 minutter, 35 til 45 minutter og så videre.

Særlige væddemål – Satsning på et bestemt element i et Age of Empires-spil, såsom hvilken type sejr (1 ud af 3), der vinder spillet for sin spiller.

Andre Esports-turneringer

Bortset fra Red Bull Wololo og Age of Empires, er der en række andre populære konkurrencer at vælge imellem, når det kommer til esports-væddemål:

Internationalen: En global e-sportsturnering for Dota 2, afholdt hvert år siden 2011 (med undtagelse af en aflysning i 2020 på grund af Covid-19-udbruddet).

League of Legends verdensmesterskab: En årlig turnering, hvor de bedste LoL-hold fra hele verden konkurrerer om sæsontitlen.

PUBG Global Championship: En af de største online esports-turneringer i verden med spillets topplacerede spillere.

About the author
Andreas Nielsen
Andreas Nielsen
Om

Med en rig spillebaggrund og en stærk følelse af dansk stolthed omformer Andreas online casino guides. Ved at flette lokale nuancer med globale standarder sikrer han, at hver spiller oplever et strejf af Danmark i hans arbejde.

Send email
More posts by Andreas Nielsen

FAQ

Alt du skal vide om casinoer

Hvad er Red Bull Wololo?

Red Bull Wololo er en Age of Empires e-sportsturnering, der blev lanceret i 2020.

Hvad er turneringsformatet?

Red Bull Wololo er en 1v1-turnering, der foregår over en række gruppekampe, efterfulgt af kvartfinaler, semifinaler og finaler.

Hvordan kan jeg deltage i Red Bull Wololo?

Spillere kan deltage enten via invitation eller ved at deltage i og vinde en række åbne kvalifikationsbegivenheder.

Hvordan kan jeg spille på Red Bull Wololo?

Du skal blot vælge en e-sportsoperatør, åbne en konto, finansiere din konto, undersøge de forskellige tilgængelige spillere og spil, og placere dit væddemål.

Hvor gammel skal jeg være for at spille på e-sport?

Bemærk venligst, at selvom mange fans af e-sport er under 18 år, må du kun placere væddemål lovligt på e-sport, hvis du er 18 år eller ældre, eller hvis du er myndig i dit land.