Nyheder

March 9, 2023

De bedste eSport-spillere gennem tiden

Andreas Nielsen
WriterAndreas NielsenWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Sponsorer, klubber, turneringer, følgere og de professionelle, der spiller på de øverste niveauer og lever af præmiepenge og sponsormuligheder, bidrager alle til den blomstrende e-sportsvirksomhed verden over.

De bedste eSport-spillere gennem tiden

Hvem er de største esports-atleter gennem tiderne, og hvordan rangerer vi dem?

Disse ti spillere er de bedste nogensinde på grund af deres utrolige dygtighed, berømmelse og indflydelse på udviklingen af e-sport, selvom de alle opnåede deres berømmelse i forskellige epoker og for forskellige e-sportsgrene. De har været banebrydende for deres organisationer, deres titler og esports som helhed.

At sætte disse personer mod hinanden ville være en øvelse i nytteløshed, men det er en del af fornøjelsen ved en top 5-liste. Sammenligning af spillere fra forskellige tidsepoker eller sportsgrene vil udløse en livlig diskussion.

#5: FåT_Ret

Christopher "GeT_RIGTIGT" Alesund steg til toppen af den professionelle Counter-Strike 1.6-scene i 2009, kun to år efter, at han havde fået sin debut. 

 • Fnatic hentede den dengang 19-årige efter at have brugt de foregående to år på at konkurrere om en konsekvent position i Sveriges bedste organisationer. 
 • Men på trods af at være i selskab med top e-sportsspillere som f0rest, Patrik "cArn" Sättermon og Rasmus "Gux" Ståhl, var det GeT_RiGhT, der voksede til at eksemplificere svensk Counter-Strike 1.6.
 • Som en fornyer af den taktik, der nu kaldes "lurking", GeT_RiGhT udnyttede enhver åbning, som hans hold gav ham. Han var en dødbringende modstander på grund af sin enestående nøjagtighed, årvågenhed og smidighed, som gjorde det muligt for ham selv at rydde op på bombepladser og finde en vej fri af de mest desperate situationer.

Inden for sit første år med Fnatic, den svenske spiller GeT_Ret vundet 10 turneringer - en utrolig præstation. Få_RiRhT og f0rest spillede ved siden af SK Gaming i lidt over halvandet år i 2011, et år der var mindre produktivt end året før. Få_RiGhT's præstationer indtil dette punkt var hinsides de vildeste drømme hos de fleste af hans esports-rivaler. Overraskende nok var svenskeren kun i begyndelsen af sine eventyr.

Inden for et par måneder efter Counter-Strike: Global Offensives debut, GeT_RiGhT var blevet spillets ubestridte topspiller. Da de vendte tilbage til konkurrencen med f0rest, blev de to en af de mest formidable duoer i esports historie.

Få_RiGhT har fortjent en permanent plads i pantheonet af esports udødelighed med hans årti lange løb med konsekvent fremragende præstationer.

#4: Daigo

Daigo Umehara fra Japan var en tidlig international superstjerne inden for e-sport og en af de bedste e-sportsspillere i verden. Da han rejste til USA i 1998 og besejrede Alex Valle i Street Fighter Alpha 3, varslede det fødslen af en legendarisk international rivalisering, der til sidst ville definere den mest berømte kampspilsserie nogensinde.

Umehara, bedre kendt under sin moniker The Beast, blev besat af at spille videospil i arkader i 1991. Det var i 1997, at Daigo vandt titlen som Street Fighter-mester i Japan.

Verdensmesterskabet i 1998 var starten på en ny æra med international konkurrence, der havde vidtrækkende effekter uden for Street Fighters område. Sejren af Umehara i det mest hypede spil i kampspilsindustrien på det tidspunkt markerede begyndelsen på en lang dominans i genren.

Daigo har spillet over et dusin titler på professionelt niveau, fra Vampire Hunter til Street Fighter 5. Da han besejrede Justin Wong i en kamp i 2004, gik han fra at være den bedste Street Fighter-spiller på planeten til en bona fide international berømthed.

Du har måske allerede set denne video: Daigo er i sit sidste liv, og Wong er parat til at drage fordel. Daigo udfører en utrolig række af blokke for at udføre det mirakuløse comeback.

Det amerikanske sportsmagasin GamePro sammenlignede Daigo/Wong-øjeblikket i 2004 med Willie Mays' ikoniske greb over skulderen i 1954 World Series. Dette øjeblik repræsenterede ikke kun et enkelt spil, men en hel generation i spillet.

Daigos tidligere præstationer er imponerende nok til at garantere ham en plads her, men de er kun begyndelsen. 

 • Mere end 15 år senere er han stadig en af de bedste spillere i verden efter at have vundet Evo 2009 og 2010 turneringerne i træk med sin nu berømte præstation. 
 • Efter at have vundet andenpladsen i 2015 Capcom Cup (og doneret sin pris på $60.000 til en velgørenhedsorganisation), vandt han to Topanga A-League-titler og to Topanga World League-titler.
 • Daigo har et uovertruffent CV, og Udyrets utrolige levetid er uovertruffen af nogen anden spiller.

#3: f0rest

Patrik "f0rest" Lindberg er født i Sverige, som har en lang historie med at producere nogle af verdens bedste e-sportsspillere. Løbet i 2009, som F0rest havde på team Fnatic, da hans fejlfri præstation hjalp dem med at blive den mest indtjenende organisation i Counter-Strikes historie, er måske F0rests bedste præstation. På det tidspunkt var mange tilskuere bange for, at sporten var lige foran dødens dør. Lindberg var uden tvivl den mest kendte inden for e-sport uden for Asien.

Siden hans gennembrud i 2005 på den professionelle scene, har f0rest konsekvent været en topspiller. Eks-holdkammeraten Patrik "cArn" Sättermon kaldte f0rest den bedste spiller i ligaen, og ingen slog et øje. f0rest vandt mere end 50 medaljer i sin karriere. Hvis du laver en meningsmåling blandt Counter-Strike-spillere og følgere, vil du finde udbredt konsensus.

f0rest har en imponerende tilføjelse til sit CV. Ud over at være den bedste spiller i Counter-Strikes historie, hans glans i efterfølgeren, Counter-Strike: Global Offensive, var en stor grund til, at Team Ninjas in Pyjamas gik på deres hidtil usete 87-0 LAN map-vinderløb – dette er det længste vindende løb i esports historie.

Fem år efter Counter-Strike: Global Offensives udgivelse er f0rest stadig en af de bedste spillere i Sverige. Respekt for en af e-sportsbranchens rigtige veteraner og en af de bedste e-sportsspillere globalt.

#2: Flash

Der var ingen mere konkurrencedygtig Starcraft-scene nogen steder mellem 1998 og 2010. Starcrafts rigdom og prestige gav mulighed for udvikling og vedligeholdelse af en blomstrende økologi i mere end et årti. Spillet blev rodfæstet i hverdagen i Sydkorea på grund af tv-dækning og internetcaféer. Starcraft bragede ind i rampelyset og bremsede aldrig farten, mens andre spil forsigtigt trådte op til pladen.

 • Lee "Flash" Young Ho er den mest succesrige og kendte Starcraft-spiller nogensinde. 
 • Han har vundet over $400.000 i turneringer og tjent flere hundrede tusinde via aftaler og sponsorater. 
 • Flash sejrede i den mest sete, omfattende analyserede og højtryks-esport globalt.
 • Ifølge Liquipedia har Flash en latterlig gevinst på 70 % i forhold til de bedste spillere i verden, bevarer rekorden for den højeste rating i historien, har rekorden for længst belægning som den #1 vurderede spiller på planeten og er uafgjort for de fleste Starleague-sejre på et enkelt år.

Flash er et symbol på glans og dominans for mange nuværende esport-entusiaster.. Engang kendt under titler som "Final Boss" og "The Ultimate Weapon", fandt Lee Young Ho's fanbase sig til sidst på den ligefremme betegnelse "Gud"

#1: Falsk

Med hensyn til e-sports konkurrencescene er Lee "Faker" Sang-hyeok ligesom Michael Jordan. Oprindeligt givet monikeren "Unkillable Demon King" af Cool (en kinesisk spiller, der siden er gået på pension), har den fanget offentligheden. 

League of Legends-halvguden hersker over en scene, der virkelig har nået professionelle atletiske konkurrenceevner. Han er e-sportsspilleren i verden i Ligaindustrien - den største og mest konkurrencedygtige e-sport. Faker er ikke kun en anomali i form af talent, men han nyder også enestående succes i et spil designet til at begrænse virkningen af enhver individuel spiller.

Som en holdsport lægger The League en præmie på planlægning, kommunikation og samarbejde. Medmindre, selvfølgelig, din modstander er Faker.

Som 17-årig i 2013 dukkede Faker op som en stjernespiller i League of Legends efter at være blevet set af den bedste koreanske e-sportsorganisation, SK Telecom. På trods af at han var en rookie, guidede Faker SKT til en tredjeplads i forårets split og er nu almindeligt betragtet som en af de fineste mid-laners i verden. SKT tog mesterskabet i sommer og red den succes til en sejr i verdensmesterskabet i Los Angeles Staples Center.

Fra det øjeblik er navnet Faker blevet forbundet med præstation. 

 • Med sin tidligere holdkammerat Bae "Bengi" Seong-woong er han en af kun to spillere i League of Legends historie, der har vundet tre verdensmesterskaber.
 •  Siden han brød ind i rampelyset, har Faker vundet seks indenlandske titler. Tre af disse sejre blev vundet i træk. 
 • Han har slået alle større internationale ligakonkurrencer: IEM, All-Stars, MSI og Worlds.

Han er den første esports-atlet på forsiden af ESPN The Magazine. I et spil som The League demonstrerer eksistensen af en spiller som Faker indsatsens grundlæggende talent, hvorfor tilskuere kan lide at se det, og hvorfor de respekterer det som en sport. Han har vundet flere pengepræmier sammenlignet med enhver anden ligaspiller. 

Der er bred enighed blandt entusiaster, eksperter og spillere, at Faker er League of Legends GOAT (eller "Alle Tiders største"). Ved Worlds 2022 satte Faker ikke kun flere nye rekorder, men viste også alle, hvorfor han er symbolet på League of Legends.

About the author
Andreas Nielsen
Andreas Nielsen
About

Med en rig spillebaggrund og en stærk følelse af dansk stolthed omformer Andreas online casino guides. Ved at flette lokale nuancer med globale standarder sikrer han, at hver spiller oplever et strejf af Danmark i hans arbejde.

Send email
More posts by Andreas Nielsen
undefined is not available in your country. Please try:

Seneste nyheder

Remembering Chris "Zuna" Buechter: A Trailblazer in Esports
2024-05-23

Remembering Chris "Zuna" Buechter: A Trailblazer in Esports

Nyheder