Nyheder

November 17, 2022

eSport, en forstyrrende kraft inden for væddemål

Andreas Nielsen
WriterAndreas NielsenWriter
ResearcherHaruki NakamuraResearcher

Der er ingen tvivl om, at eSport er en forstyrrende kraft i væddemålsscenen. Flere og flere spillere satser på eSports-turneringer og -begivenheder, mens bookmakere skifter terræn for at udnytte potentialet ved eSports-væddemål. Men det store spørgsmål er, hvad fremtiden byder på? 

eSport, en forstyrrende kraft inden for væddemål

I denne round-up kan du finde ud af mere om eSports infiltration i online-væddemålsscenen, de faktorer, der driver væksten, de seneste tendenser og meget mere.

Historien om eSport-væddemål går tilbage til omkring 2014, hvor nogle betting-sider begyndte at tilbyde væddemålsmarkeder. Der var dog ikke mange spillere, der kendte til eSport, og nogle spillere mente, at kampene var faste.

Esports og eSports væddemål i tal

Videospil er vokset eksponentielt i det sidste årti. I dag er det et af de hurtigst voksende markeder, med nyere undersøgelser, der viser, at det globale eSport-marked var værd omkring $957,5 millioner i 2019 og er vokset til en $1,08 milliarder industri i 2022.

Og det er ikke kun eSport, der vokser; eSport-væddemål er også vidne til eksponentiel vækst. For et årti siden drejede samtalen sig hovedsageligt om, hvad eSport er snarere end hvordan man satser på eSport. Men i dag er eSport-væddemål lige så populært som nogensinde før. 

Ifølge data offentliggjort af Business Research Insights blev eSports-væddemålsindustrien vurderet til $9.749 millioner i 2021 og forventes at vokse med en sammensat årlig vækstrate (CAGR) på 13,7% for at blomstre til et $24.190 millioner marked.

Ovenstående statistik indikerer tydeligt, at online eSports betting er en kæmpe industri. Dette rejser spørgsmålet, hvad der har ført til den sporadiske vækst af eSports-væddemål? Nå, flere faktorer ligger bag den pludselige interesse for eSport blandt spillere.

For det første er det faktum, at videospil har en enorm tilhængerskare. De seneste rapporter indikerer, at der vil være over 500 millioner eSport-entusiaster ved udgangen af 2022. Turneringerne tiltrækker også enorme seertal, med 2021 Free Fire World Series i spidsen efter at have sat en rekord på 5,41 millioner seere. Ud af de over 5 millioner seere er et betydeligt antal til betting.

En anden faktor er tilgængeligheden af væddemålsoperatører, der tilbyder eSports væddemålsmarkeder. I modsætning til tidligere tilbyder mange e-gaming betting sider i dag spillere chancen for at spille på top eSports konkurrencer og turneringer hele året rundt. 

Nogle er anerkendte bookmakere, der har tilføjet eSports-væddemålsmarkeder, mens andre er nye sider, der kun fokuserer på eSport. Det er også værd at nævne, at nogle væddemålsselskaber er aktive i eSports økosystem og sponsorerer eSports hold.

Der er også mange turneringer og konkurrencer afholdes hele året, så spillere kan ikke gå glip af væddemålsmarkeder, det være sig Dota 2 væddemålsmarkeder, Call of Duty, Valorant, League of Legends osv. Disse turneringer tiltrækker betydelige præmiepuljer, som eSport-tøj sætter deres øjne på.

Måske er det største aspekt, der har formet eSports-væddemålsindustrien, pandemien. Efter at live-kampe blev stoppet for at forhindre spredning af Covid-19, udfyldte eSport hullet nu, hvor professionelle atleter kunne kæmpe mod det på afstand.

Fremtiden for eSports-væddemål

Som tidligere nævnt har eSports betting en lys fremtid. Alle fremskrivninger viser, at eSports-væddemål er kommet for at blive, selvom det ikke kan overstråle traditionel sport på betting-scenen. Men allerede overstråler den virtuelle sport. Så hvad er nogle af de faktorer, der vil forme fremtiden for eSports-væddemål?

Først er væksten af eSport. I takt med at eSport fortsætter med at vokse, vil eSports-væddemål også vokse. Et andet aspekt, der vil forme eSports-væddemålsmarkedet, er partnerskaberne mellem nøgleaktører inden for eSport og betting-operatører. eSport betting sites udvikler innovative strategier, der placerer dem på forreste række i eSports turneringer og konkurrencer.

eSports betting bonusser kommer også til at spille en stor rolle i udviklingen af eSports betting. For at være på forkant med konkurrenterne, eSports bookmakere opstil lukrative bonusser og kampagner for eSports-væddere.

eSports konkurrenceprægede karakter vil også være en vigtig drivkraft for udviklingen af eSports-væddemål. I dag har mange eSport-fans deres foretrukne eSports-hold, ligesom hold i traditionel sport har hårde fans, som ikke bare ser deres hold spille, men også satser på dem.

Til sidst vil udviklinger såsom bet-on-your-self odds også anspore væksten af eSports-væddemål, nu hvor casual gamere har chancen for at spille på sig selv. Livestream-funktioner direkte fra betting-siden betyder også, at spillere kan fange al handlingen og endda spille på live-kampe. På den anden side er der websteder med eSport betting tips, der tilbyder kampforudsigelser.

Afslutter

Det er det, folkens, en opsummering af, hvordan eSports-væddemål har udviklet sig og dens bane. I øjeblikket er eSports-væddemål en stor industri, og den viser ikke tegn på at blive langsommere. 

Forvent, at branchen vil vokse i de næste par år og dominere væddemålsmuligheder såsom virtuel sport. Men i sidste ende har det ikke potentialet til at overstråle traditionelle sportsvæddemål.

About the author
Andreas Nielsen
Andreas Nielsen
About

Med en rig spillebaggrund og en stærk følelse af dansk stolthed omformer Andreas online casino guides. Ved at flette lokale nuancer med globale standarder sikrer han, at hver spiller oplever et strejf af Danmark i hans arbejde.

Send email
More posts by Andreas Nielsen
undefined is not available in your country. Please try:

Seneste nyheder

Anden halvdel af ALGS 2024-sæsonen: Et dybt dyk ind i esports-fænomenet
2024-06-02

Anden halvdel af ALGS 2024-sæsonen: Et dybt dyk ind i esports-fænomenet

Nyheder